База Данни Картини

Циганинът Чоко, обявен за общодържавно издирване, но активен в социалната мрежа

29-годишният мъж от Камено е обявен за общодържавно издирване, но е особено активен във фейсбук


„Българите се е*бат анално, но пак се правят на гявури, ядоха турски ху.ща 500 години, сега искат да ядат и цигански мор кар“, пише Исуф Тефиков, приятелят на Емил Красимиров, запечатан на снимката, на която се гаврят с паметника на Васил Левски в Бургас.


Флагман.бг откри фейсбук профила на Тефиков, който е на 29 години от Камено. Той е обявен за общодържавно издирване и поради тази причина не се яви пред Районен съд-Бургас в сряда, заедно с приятеля си Емил Красимиров. В социалната мрежа Исуф, подписващ себе си като Чоко Лайфа,  се оказва изключително активен, въпреки че органите на реда нямат представа къде точно се намира той в момента.

Припомняме, че след наша публикация за гаврата с Васил Левски, Първо РУП  веднага откри единия от двамата „герои“, а за другия се знаеше само, че не е в страната.  От Районна прокуратура-Бургас пък се самосезираха и бе оформена преписка.

След извършване на обстоятелствена проверка, наблюдаващият прокурор ще прецени дали да бъде образувано Досъдебно производство“, обявиха в сайта си в сряда от институцията. Така, няколко часа по-късно (в 16,00 часа) Емил Красимиров влезе в съдебна зала 14 на Районен съд Бургас, заедно със своя адвокат, но не бе съден по общия ред, а по Указа за борба с дребно хулиганство, по който най-лошото, което можеше да му се случи, е да бъде глобен с 500 лева. Пред съдия Светлин Иванов Емил заяви, че бил изключително пиян и не помни да е правил подобни жестове. Даже не знаел кой е този Васил Левски на бюст паметника в Морската градина. По думите му не знаел името на другия мъж от снимката. Познавал го по прякор – Чоко.

„Не му знам истинското име. Той не е в страната, не знам къде се намира. Помня, че бяхме в Морската градина, но това беше отдавна. Представа нямам кой ни е снимал, тъй като там имаше много хора. За първи път видях тази снимка преди няколко дни“, каза още 22-годишният Емил Красимиров, като поясни, че никога не е качвал подобен фотос в личния си профил в социалната мрежа, а същият незнайно защо бил блокиран от известно време.

Съдия Иванов оправда младия мъж с мотива, че той е подсъдим за качване на снимката във фейсбук, но реално се оказва, че друг я е качил. В случая това е един от активистите на ОЗБГ, които сигнализираха за гаврата.

Във фейсбук профила на Чоко Лайфа обаче фактите говорят друго. Там са поместени кадри, от които е видно, че са направени минути преди този със средния прът и Апостола на свободата. Чоко и Емил са нагазили до колене във фонтана до Морското казино. Облечени са със същите дрехи, с които са и на скандалната снимка, а крачолите на Чоко са мокри от водата. Те са публикувани през мобилния телефон на Чоко тази година, на 16 март.

В този случай остава въпросът към Районна прокуратура-Бургас, означава ли това, че авторът на снимката все още е неизвестно лице и виждат ли за първи път снимката двамата мъже от Камено.