България Север

Габровски дилър се споразумя за две години условна

IMG_8828

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Присъда от две години лишаване от свобода – условно, с четири години изпитателен срок за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества, наложи състав на Габровския окръжен съд, председателстван от съдия Минков, който одобри споразумение между прокурор Александров от Окръжна прокуратура – Габрово и защитника на подсъдимия Д.К. от Габрово.

Съгласно споразумението Д.К. се признава за виновен в това, че на 10 март тази година, в лек автомобил ”Митсубиши”, паркиран на ул. „Бенковски” в Габрово, без надлежно разрешително държал с цел разпространение общо 4,226 грама коноп на обща стойност 25,35 лева.

Със същото споразумение габровецът се признава за виновен и в това, че през периода от месец юли 2014 г. до 10 март 2015 г., действайки при условията на продължавано престъпление, държал с цел разпространение и разпространявал сред четири лица на публични места в Габрово общо 11 грама коноп (марихуана) на обща стойност 195 лева.

Видно от приложените по делото доказателства наркотичните вещества са разпространявани на обществени места кв. Трендафил и кв. Младост в Габрово, и в района на учебно заведение в същия град.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730