България Север, Общество

Община Севлиево назначи младежки медиатор

карина

снимка: Община Севлиево

В Община Севлиево започна да работи младежки медиатор, назначен след подбор в изпълнение на Национална програма „Активиране на неактивни лица”. Това е Карина Атанасова, на 25 години и е бакалавър по специалността „Международни икономически отношения” и бакалавър по „Психология” с профил „Семейно консултиране”.

Програмата, по която тя работи, е насочена към неактивни и обезкуражени младежи до 29 години, които са безработни, не са регистрирани в Бюрата по труда, не учат и не работят.

Младежкият медиатор ще оказва помощ на безработни млади хора за включване в заетост и обучение в съответствие с индивидуалните им потребности като помощ при изготвяне и редактиране на автобиография, изготвяне на мотивационно писмо и други необходими документи. Медиаторът ще запознава неактивните младежи с различни техники за търсене на работа, избор на подходящо/квалификационно обучение, варианти за връщане в образователната система, запознаване с националните планове и стратегии за развитие на младежките инициативи и дейности.

Медиаторът изпълнява функцията на посредник между неактивните млади хора в общината и различните институции, които предоставят подходящи социални, здравни, образователни и др. услуги.

За връзка с медиатора: Карина Атанасова – 0675/3-39-78, medsev@abv.bg. Младежки център – Севлиево, „Канлъ Дере” №14 (до сградата на Първо основно училище „Христо Ботев” – гр.Севлиево).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730