България Север

Мистерия в Севлиево! Пълнят нощем града с бездомни кучета?

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Предизборно пълнят града с кучета от други общини. Това официално твърдят от Община Севлиево, чрез разпространено в местните медии съобщение и поместено на страницата в интернет на общинската администрация.

Според информацията зачестяват случаите на подадените сигнали за автомобили, които в ранните часове на деня изоставят десетки кучета в града.

„По разкази на очевидци, такива коли са засичани около центъра на Севлиево, особено през последния месец. Сред глутниците, които мистериозно се появяват има животни с ушни марки и идентификационен номер от други общини.“

На територията на община Севлиево има регистрирани два приюта за кучета. Във Временен приют за безстопанствени кучета в село Душево от началото на годината са осиновени 16, а в момента там са настанени 78 кучета. Във втория приют, който се намира в местността Драгелиците в момента се отглеждат повече от 40 кучета.

Община Севлиево е предприела всички законови мерки да бъдат разкрити и предадени на закона хората, които пренасят кучета от други общини.

Община Севлиево призовава за спазването на установените закони и наредби, пише още в съобщението.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730