България Север, Общество

„Училище за добрини“ ви предизвиква

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Малко повече от месец след старта на новата учебна година, екипът на „Училище за добрини“ отправя предизвикателство към своите малки и големи добротворци, техните родители и учители.

Община Габрово, в лицето на Център за обществена подкрепа и Общински съвет по наркотични вещества, обявява конкурс в две възрастови групи, в рамките на кампанията „Училище за добрини“.

Първата възрастова група е за ученици от 5 до 7 клас, за които провокацията се състои в това да сътворят и обрисуват с думи и картини „Приказка за доброто“. Ситуациите в приказките могат да бъдат взаимствани от случки, които са преживени, чути или прочетени, или истории, които са изцяло продукт на детското въображение и творчество.

Втората възрастова група обхваща учениците от 8-ми до 12 клас. Разчитайки на техния богат опит, знания, възможности и интереси ги предизвикваме като „Посланици на доброто“ да представят виждането си за добрината през обектива на своя фотоапарат, камера или телефон.

Повече информация за критериите и изискванията за участие в конкурса:

Конкурс за илюстрирана приказка на тема

„Приказка за доброто“

Конкурс за илюстрирана приказка на тема „Приказка за доброто“ за учениците от 5 до 7 клас, във връзка с кампания „Училище за добрини“, организирана от ОбСНВ и ЦОП към Община Габрово.

Целта на конкурса е деца да учат деца за доброто, като основна житейска ценност, чрез неподправения детски изказ и усет за изобразително изкуство.

Условия:

Обем на текста – до 3 стандартни страници А4, написани ръкописно или печатно
Илюстрации – до 5 броя, приложени към текста във свободен формат на отделни хартиени носители, тематично обвързани със съдържанието на приказката. Използване на техника по избор – акварел, маслени бои, пастел, маркери, компютърна графика, фотографии и др.

Допустимо е да се работи в екип, т.е. текста и илюстрациите да не са създадени от един участник. При подаването на готовите материали следва да се упомене името, възрастта и класа на всеки от участниците, които са участвали в подготовката.

Следва да се приложи Декларация за съгласие по образец, с която участника (негов законен представител) дават съгласието си на организаторите да възпроизвеждат, разпространяват, излагат и създават производни материали на базата, на която и да е представена за участие илюстрирани приказки (като се споменава името на автора) или да популяризират Конкурса, в която и да е медия, известна понастоящем или в бъдеще, включително и излагане в изложба, публикуване в книга, съдържаща отличените творби на участниците в Конкурса или публикации в интернет пространството.

Оценените сред 10-те най-добри творби ще бъдат публикувани в печатно издание, което ще се финансира от Община Габрово. В него ще бъдат публикувани и имената на авторите на приказките.

С участието си в Конкурса всеки участник потвърждава, декларира и гарантира че:

Представеният материал е оригинално произведение, създадено единствено от него;

Приложение 1: Декларация по образец

Поощрява се стимулирането на детското въображение в посока добротворчество и популяризиране на добрите дела, независимо дали са реално случили се събития или художествена измислица.

Творбите ще бъдат оценявани от независимо жури, което ще отличи и обяви авторите на най-добрите приказки не по-късно от 31.03.2015 година.

Всяка творба участваща в конкурса трябва да е представена:

1. На хартиен носител

2. Творбите трябва да бъдат придружени от следната информация:

* Заглавие на творбата;

* Трите имена на автора/ите;

* Дата на раждане;

* Учебно заведение (школа);

* Адрес за кореспонденция (e- mail и телефон);

Готовите творби следва да се изпратят до 29.02.2016 г хартиен носител на следния адрес:

гр. Габрово

пл. Възраждане 3; зала Възраждане, заден вход, ет.2;

Център за обществена подкрепа и Превантивно- информационен център към Община Габрово

За допълнителна информация, може да ни пишете

на ел.поща – osnv@gabrovo.bg или cop@gabrovo.bg или

да ни се обадите на тел. 066 809 818

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730