България Север, Спорт

Битката за първата седмица на АНЛ – Габрово се заплете

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Изключителна битка в оставащите три кръга на Английската Неделна Лига на Габрово се очертава между отборите, борещи се за попадане в челната седмица. Четири тима ще си оспорват трите места, от пето до седмо, като прогнозите на този етап са немислими, тъй като предстоят и преки двубои между отборите.

До този заплетен възел се достигна, след победата на „ФК Експрес“ над „Палаузово“ с 3:2. Два гола за победителите вкара Данаил Савов. Така „Експрес“ настигна „палаузовци“, които нямаха загуба 16 поредни мача, и е само на точка зад тях и на три след „Ястребите“ и „Веспа“. Битката е отворена и тепърва предстои развръзката.

„Ястребите“ бяха категорични в мача си от 23 кръг. Те победиха тима на „Ceratizit“ със 7:0. Хеттрик наниза Цветан Димитров, а два гола добави Мартин Соколов.

„Веспа“ също спечели три точки, след победа над „Трите Хикса“ с 3:0. Два гола за успеха отбеляза Сашо Маринов. През седмицата „Веспа“ записа и загуба. Тя беше в отложен мач от тима на „Палаузово“, с 3:5, след хеттрик на Иван Лесев за „палаузовци“.

В мач от долната половина на таблицата „Гипсострой“ направи обрат срещу тима на „Идеал Стандарт Видима“ и победи с 3:2. Точни бяха Минчо Едрев, Йордан Данев и новото попълнение Радослав Ковачев, който се завърна от Малта.

От лидерите в класирането, мач изигра само тима на „ВАС Етъра“. „Макароните“ победиха убедително тима на „Омега“ с 6:0, като по два пъти се разписаха Сашо Аспарухов и Станислав Събев.

„Копакабана“ записа служебна победа, а мачът между „2+2″ и „Laziale“ беше отложен.

Следващата неделя, 8 ноември, предстои поредният, 24 кръг от АНЛ Габрово, на терена на спортен комплекс Трендафила.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730