Бизнес и Политика

Най-високата сграда в България с престижна награда

 Най-високата сграда в България Capital Ford спечели първото си отличие. Наградата е за най-добра бизнес сграда  от конкурса „Сграда на годината“. Комплексът е изцяло офисна сграда, с две постройки и с над 80 000 кв.м РЗП. Capital Ford разполага и със 750 паркоместа.

Сградата се издига на 126 м и разполага с конферентна зала, банкови офиси, заведения за бързо хранене, ресторанти, магазини, шоуруми, детски кът и други.

В тазгодишния конкурс „Сграда на годината“ бяха раздадени и още награди. Една от тях беше в категорията „Хотели и ваканционни комплекси“, която беше присъдена на хотел „Риу Хелиос Парадайз“ в Св. Влас.

Детският научен център „Музейко“ също бе отличен с награда в категорията „Образователна инфраструктура“. Най-големият детски научен център в Източна Европа премери сили в конкурса със сградата на факултета по фармация към Медицинския университет – Варна, сградата на 84-то ОУ „Васил Левски“ в район Панчарево, реконструираната 272 аудитория на СУ „Св. Климент Охридски“ и база 1 на детска градина „Слънце“ в Габрово.