България Север

До 100 метра е намалена видимостта на прохода Шипка

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Проходът Шипка е нормално проходим при зимни условия. Пътната настилка е обработена и опесъчена. Снежната покривка в района е 20 см. Температурата на въздуха е +3° С. Видимостта в района е намалена до 100 метра поради мъгла. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС над 10 тона.

Пътят за Узана също е почистен и опесъчен. Височината на снежната покривка там е 10 см. Температурата на въздуха е +3°С, духа слаб северен вятър.

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са обработени и проходими при зимни условия. Нормално проходима при зимни условия е и общинската (селата) пътна мрежа. С понижение на температурите на усойните и ветровити места започна да се образува поледица. За опесъчаване и обработка на улиците са включени единадесет машини

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии (изключение за Козирог – Здравковец поради заледяване). „Топлофикация Габрово” ЕАД осигурява нормално топлоподаване на абонатите.

От ВиК Габрово ООД съобщават за спиране на водата в района на колелото и гарата поради авария в регулатора. Очаква се аварията да бъде ликвидирана в рамките на един час.

Хлебозавод „Габрово” изпълнява нормално своите задължения. От „Енерго-Про” АД съобщават, че няма потребители лишени от ток.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730