Бизнес и Политика

България е сред най-желаните дестинации за покупка на втори дом

България задържа 14-тата си позиция в класацията на themovechannel.com за най-желани дестинации за инвестиции във ваканционни имоти. През миналата година страната ни успя да достигне до топ 5 на класацията, но не се задържа там дълго. През цялата минала година обаче, не изпадна от топ 20 на най-желаните дестинации.

На първо място в класацията и тази година е САЩ, на второ Франция, Испания – на трето място и четвърто място за Турция. След тях се нареждат Португалия, ОАЕ, Бразилия, Италия, Индия и Аржентина.

Най-силен скок в класацията през януари постига Малта – с 21 места до 20-та позиция, следвана от Нова Зеландия – с 18 позиции до 29-то място. Със 17 позиции напред се изкачва и Аржентина, а с 13 – Австрия до 12-то място. С ПО 10 места напред се придвижват и Фиджи, Латвия и Сенегал.

Същевременно най-силен спад в класацията отбелязва Хърватия – с 13 места до 35-та позиция. Германия губи 12 позиции до 18-то място, а Канада – 11 до 19-то място.

Оказва се, че атентатите в Истанбул не влияят върху чуждестранните инвеститори и желаещите за закупуване на турски имот. Напротив, запитванията за имоти в Турция са се увеличили двойно от миналата година и наскоро Турция беше наредена сред най-перспективните държави за инвестиции в имоти и други строителни проекти. За сметка на южната ни съседка, Египет губи позиции в класирането, като към момента остава на 45-то място.