България Север

Убиецът на 30-годишния Цветомир сяда на подсъдимата скамейка

На снимката отляво на дясно: Жени Шикова, Людмила Рачева и Димитър Димитров

На снимката отляво на дясно: Жени Шикова – наблюдаващ делото прокурор, Людмила Рачева – говорител на габровската прокуратура, и Димитър Димитров – началник на отдел “Разследване” в ОДМВР – Габрово

Окръжна прокуратура–Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишен мъж, извършил жестоко убийство.

Обвинението срещу Красимир Г. е за това, че на 20 септември миналата година в с.Чукили, край  Габрово за времето от 08.30 до 09.30 часа умишлено умъртвил Цветомир П, на 30 години, като му нанесъл множество, повече от двадесет, удари с юмрук и ритници с крак в главата, в резултат на които получил закрита черепно-мозъчна травма с кръвонасядания в меките черепни обвивки и масивен субдурален кръвоизлив под твърдите мозъчни обвивки с притискане на мозъка и мозъчен оток, довели до смъртта му. Смъртта е причинена по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

На 19 септември, вечерта пострадалият Цветомир заедно с приятели отишли в бар в Габрово, където консумирали алкохол. Към тяхната компанията в заведението се присъединил и обвиняемият Красимир, който също консумирал алкохол.

Около 07.30 ч. сутринта напуснали заведението и Красимир предложил на Цветомир и на П. В. да отидат заедно в дома му в с.Чикили и да продължат да се черпят. Тръгнали с микробус, като по път спрели и купили няколко бутилки бира. На влизане в селото се разминали с лек автомобил, управляван от майката на обвиняемия.

Красимир и направил знак да спре, дал й пари и казал да купи нещо за ядене и пиене. След като продължили с микробуса към къщата му в селото, Цветомир попитал обвиняемия: „ Коя е тази“, като използвал нецензурни думи. Това станало повод за пререкание, при което обвиняемият още в микробуса започнал да му нанася удари с юмрук в главата.

Жестокият бой продължил и след като слезли от буса. Красимир нападнал Цветомир, съборил го на земята, като му нанасял удари с юмруци и ритници в главата и тялото, а Цветомир се опитвал с ръце да се предпазва от тях.

Боят продължил, като присъстващите на няколко пъти издърпвали обвиняемият за да спре с ударите. Пострадалият успявал да се изправи, но отново бил повалян от удари и ритници. Обвиняемият спрял с ударите и заканите, че ще го убие едва когато дошъл брат му и го откарал с колата си.

През това време Цветомир успял да се изправи и сам да тръгне надолу посока Габрово. Останалите тръгнали също към Габрово като очаквали да го настигнат по пътя, но така и не го видели. Тялото на пребития от бой мъж било намерено на следващия ден в изоставена стопанска постройка в с.Чукили.

На Красимир е взета постоянна мярка задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730