xOld 2, България Север

Кирил Добрев с план за стабилизиране на БСП

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Народният представител Кирил Добрев има план за стабилизиране на БСП. Това обяви в Габрово самият той пред леви симпатизанти, с които обсъди актуалната политическа обстановка в страната и чужбина, актуалното състояние на партията и дискутира своите възгледи и идеите за бъдещето развитие на левицата.

Добрев, който е и кандидат за председател на БСП, разкритикува сегашното ръководство на столетницата, заявявайки че то легитимира разделението в партията, визирайки лявото крило, което е част от червените редици.

„БСП трябва да бъде лява, справедлива и модерна партия“, заяви категорично габровският депутат. За да стане това обаче според него са необходими няколко стъпки, свързани с намиране на „спойката“ между поколенията и „различните“ в БСП. По думите му „не може да си лидер, да имаш претенции и да разделяш, а не да събираш“.

Кирил Добрев се обяви за широка силна лява коалиция. „И то такава коалиция, веднага преди президентските избори. Защото това е само един от начините, за да можем да вдъхнем доверие на своите привърженици“, каза той.

„Виждайки всеки ден как хора като Георги Кадиев, Татяна Дончева и Георги Първанов си направиха леви партии, аз „боледувам“. Това не са лидери, а председатели на разни формации. Защото ако бяха лидери щяха да седнат и да намерят общото помежду си. Левицата е силна само тогава, когато е обединена“, допълни още Добрев.

По отношение на вътрешнопартийната работа в БСП  Кирил Добрев заяви, че столетницата има нужда от спешни мерки преди да е станало късно, тъй като времената, когато левицата е била широко популярна сред хората, отдавна са отминали, а членовете и симпатизантите ежедневно намаляват.

„Аз искам да обърнем „пирамидата“ в  партията. Искам всичко да става на обратно. Ако има някаква активна общност в града, тя да може да извика председателя на партията. Той от своя страна да доведе народения представител, който да представи проблема в парламента. И ако този проблем е достатъчно голям – с него да се занимава цяла една партия“, добави социалистът.

По думите му стана ясно още, че е нужна и обратна връзка, тъй като се срещат трудности при работата на партийните секретари, работещи само на „добра воля“. В своята програма Кирил Добрев предлага новите партийни секретари да бъдат финансово стимулирани.

Кирил Добрев беше категоричен, че „Позитано 20″ трябва да се превърне в „мозъчен тръст“, а не в „пенсионерско кафене“. „Там трябва да има работеща администрация. По-голяма част от дейностите да бъдат „спуснати“ по области и общини, защото реалната политика се води на терен“, заяви депутатът.

Пред присъстващите в Габрово Добрев потвърди своите тези и виждания за мандатност на народните представители и ръководството на БСП.

„Имаме членове от 25 години в Изпълнителното бюро на БСП. Извинявайте, но искам от тези хора позиция. Те са слугували на Лилов, Виденов, Първанов, Станишев и сега на Миков. И този член бил принципен?!! И какво му принципното? Какви грешки сме допуснали, като този член е елемент от тези грешки. За това трябва да има мандатност на членовете на ИБ“, коментира емоционално народният представител.

По отношение на водачите на листите и кандидатите за кметове Кирил Добрев се обяви за повече конструктивни разговори между националното ръководство на БСП и областните структури, а в случаите, когато не се стигне до консенсус по даден въпрос, да бъде приложен вътрешно – партиен референдум.

Депутатът коментира още, че за да се стабилизира БСП е необходимо създаване на профсъюзи. „Какво означава да си лява партия и да нямаш зад гърба си профсъюз? Това е начин! Трябват ми съмишленици, приятели и партньори. Профсъюзът е един начин, по който мога да събирам партньори в сферата, в която сме силни като лява партия“, поясни Добрев.

Той подчерта, че са необходими повече медийни изяви, тъй като посланията на БСП по актуалните ежедневни въпроси не достигат до хората.

Кирил Добрев заяви, че в своята програма е предвидил задължително поне два пъти в годината по време на ваканциите, народните представители от БСП да обикалят в страната и да извършват пряк отчет за свършеното от тях пред хората.

На последно място червеният депутат се обяви за оформяне на „правителство в сянка“, готово да поеме управлението на страната във всеки един момент, както и за ясно кариерно развитие в редиците на партията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730