Бизнес и Политика

Замъкът в Равадиново е туристическа атракция №1 в света

Замъкът в Равадиново „Влюбен във вятъра” взе приза за туристическа атракция №1 в света на международния конкурс „A’ Design Award” 2016. Той беше отличен със златен и сребърен медал в категорията „Туристическа атракция”, изпреварвайки с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудитска Арабия – Абдула бин Абдул Азиз ал Сауд. Замъкът е дело на бизнесмена Георги Тумпалов, който е и собственик на имота. Уникалният дизайн на „Влюбен във вятъра” му донесе и отличието за архитектурно чудо.

Макар и невероятна, очевидно резиденцията на крал Абдула не може да се мери с родната забележителност – тя е класирана цели 3 места под „Влюбен във вятъра”. Родният замък изпреварва и проекти от традиционните победители в световните дизайнерски конкурси, като американци, индийци и японци. 

В тазгодишното издание на конкурса са се борили 18 000 проекта в 20 категории. Журито на „A’ Design Award” 2016 се състои от 46 признати личности, които имат право да дадат няколко награди на един проект. 

Ватикана, Италия, Китай и Холандия ще станат домакини на изложбите на победителите от конкурса, а същинското награждаване ще се състои на галавечеря през юни в Комо, Италия. Сред предишните носители на отличието са проекти на Ричард Брансън, който е изявен бизнесмен, собственик на компанията „Върджин атлантик” и на веригите „Шератон” и „Дисниленд”.

След изключителното си представяне, Георги Тумпалов беше поканен да стане почетен член на журито на конкурса.