Бизнес и Политика

„КОРАДО-България” продължава с мащабните инвестиции

Българския завод за радиатори „Корадо-България” АД ще инвестира в изграждането на бояджийски цех, в завода в Стражица. Това е трета поред мащабна инвестиция в този завод.

Цялата инвестиция на КОРАДО Груп в завода е над 25 млн. лв. През 2014г. бяха инвестирани над 6 млн. лв , в резултат на което е открита производствена линия за производство на стоманени панелни радиатори. Вторият етап от програмата приключи преди месец и представлява инвестиция за 4 млн. лв. – нова линия за тръбни радиатори за баня, изградена само за 4 месеца. Капацитетът при непрекъснат процес на работа е 250 хил. броя.

Изграждането на бояджийския цех представлява третия етап от проекта на КОРАДО, който обаче няма да бъде последен. Ако оптимистичните прогнози се оправдаят и компанията реализира добри приходи, ще се направят още инвестиции, за нови производствени линии.

Припомняме, че „Корадо-България” АД отчете рекорден ръст на продажбите си за 2015г. Производството на завода се увеличава с 35% до близо 400 хил. броя радиатори за 2015г., в сравнение с 295 190 броя за 2014г. 5% от радиаторите са продадени у нас. Заводът отчита и ръст на печалбата от близо 50%. Именно затова, тази година се очаква още по-голямо производство и съответно по-голяма печалба за компанията, което ще доведе до отварянето на нови работни места. Ако тези прогнози се реализират, КОРАДО Груп ще стане най-печелившата компания за радиатори в Европа.