Бизнес и Политика

Хотелиерски гигант инвестира у нас

Азиатският гигант в хотелската сфера Ѕwіѕѕ-Веlhоtеl Іntеrnаtіоnаl е решил да осъществи масови инвестиции у нас.

Компанията вече придоби варненския хотел „Димят“ и обмисля придобиването на други родни хотели, по българското черномерие. Интересното е, че варненският хотел е първата придобивка на азиатците в Европа. Зa в бъдeщe той щe нocи имeтo Ѕwіѕѕ-Веlhоtеl & Ѕра Vаrnа.

Swiss-Belhotel International ще се стреми да повиши стандарта на Swiss-Belhotel & Spa Varna чрез въвеждането на обучителни програми за служителите, както и развитие на висококачествени кулинарни концепции.

Ѕwіѕѕ-Веlhоtеl Іntеrnаtіоnаl разполага със 135 хотела в Азия, Австралия и Близкия изток. Целта на компанията е да разшири своята сфера в Европа, като започне от България.

Азиатските собственици заявяват, че след направените инвестиции, хотелът ще стане най-добрият във Варна и един от най-добрите по Северното ни черноморие. Петзвездният хотел, който е разположен в центъра на морската ни столица, разполага със 74 стаи, СПА център и две конферентни зали. Преди година той беше продаден от съдебен изпълнител за 13,35 млн. лв. заради просрочен дълг.