България Север, Общество

Траурно шествие в памет на загиналата Веси в Габрово

снимка: Фейсбук

снимка: Фейсбук

Траурно шествие, в памет на загиналата след падане от седмия етаж Веселина, премина по улиците на Габрово след погребението й.

То тръгна от Централния гробищен парк, мина по бул. „Могильов“, бул.“Стефан Караджа“ и завърши на ул.“Орловска“ пред сградата на Областната дирекция на МВР – Габрово, където млади хора запалиха свещ и почетоха с минута мълчание паметта й.

Близки, познати и приятели на починалата Веселина се противопоставят и отхвърлят версията самоубийство, настоявайки полицията да открие виновниците за смъртта й.

„С този жест искаме да покажем, че има хора, които искат да бъдат заловени престъпниците, а не всичко по случая да бъде покрито и да изкарат Веси самоубийца. Настояваме за справедливост. Настояваме органите на реда да си свършат работата. Никой няма намерение да им се меси, нито да им пречи. Просто искаме справедливост“, обявиха те.

„Живеем в страх. Живеем като мишки и наблюдаваме от жилищата си какво става и като ни питат „Не сме чули, не сме видели“. Това живот ли е? Едно момиче беше убито, но на кой му пука! Нали не сте засегнати вие! Но убиецът като остане на свобода утре може и вие да сте засегнати от трагедията. Впрочем има хора, на които ни пука. Може да сме малко, но няма да живеем като мишки. Време е да излезете от дупките си и да се присъедините към нас! Да се залови престъпникът и да си получи наказанието. Това искаме всички“, написа в социалната мрежа приятел на Веси.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730