Спорт

Германия – Италия – 0:0 (полувреме)


Германия и Италия се изправят в епичен мач на четвъртфиналите на Евро 2016. Двата европейски колоса ще премерят сили и ще определят кой тим ще играе срещу Франция или Исландия в полуфиналите на надпреварата. 

Германците играят много успешно на тази фаза на еврофинали, но пък се изправят срещу „черната си котка“ в исторически план. Двата тима имат 8 мача един срещу друг на европейски и световни първенства и в тях адзурите имат 4 победи и нито едно поражение.

Прави впечатление, че селекционерът на световните шампиони Йоги Льов залага на трима централни защитници и двама типични бека, копирайки системата на игра на колегата си Антонио Конте.

В първите 10 минути на срещата и двата тима играят предпазливо и изчакват съперника. Бундестимът владее повече топката и се опитва да пробие Италия по крилата. „Адзурите“, от своя страна, дебнат на контраатака.

В 15-ата минута принудителна смяна в състава на Германия. Сами Кедира напуска терена след съприкосновение с Джорджо Киелини. Бастиан Швайнщайгер се появява на терена.

В 19-ата минута Матс Хумелс „опъна“ идеален дълъг пас към Марио Гомес, който свари защитата на Италия неподготвена. Нападателят обаче, не успя да овладее кълбото.

Наставникът на „Скуадра адзура“ Антонио Конте отново е изключително колоритен край тъчлинията. Той се вълнува от всяка една ситуация, която се случи на терена.

В 26-ата минута Швайнщайгер отбеляза попадение във врата на Буфон. То обаче бе отм…