Спорт

Кой ще е вторият финалист на Евро 2016?


Днес от 22:00ч. ще се изиграе вторият полуфинал от програмата на Евро 2016. Вчера Португалия успя да се класира за финала след като отстрани Уелс и очаква съперника си.

Двата тима, които ще се борят да продължат напред, са Франция и Германия. Домакините правят силно първенство, което донякъде е очаквано. „Петлите“ се представят на ниво във всичките си мачове. Те успяха да оглавят група „А“ след победи над Румъния и Албания и равенство с Швейцария. 

На осминафиналите възпитаниците на Дидие Дешан успяха да обърнат неудобния тим на Ейре и победиха с 2:1. На четвъртфиналите те разбиха изненадата на първенството – Исландия с 5:2. Днес те ще се изправят срещу Бундестима, което според мнозина специалисти е финал преди финала.

Германия също прави много силно първенство. Германците спечелиха с лекота групата си в компанията на Полша, Украйна и Северна Ирландия. Във фазата на директните елиминации Бундестимът се разправи със Словакия на осминафиналите след категоричното 3:0. Последва сериозен тест на четвъртфиналите, но възпитаниците на Йоаким Льов се справиха, макар и трудно, с гранда Италия. Цели 18 дузпи бяха нужни, за да се определи победител, но германците показаха по-здрави нерви и продължиха напред. Следващият сериозен тест са домакините от Франция. 

Днес ще разберем кой тим ще се изправи срещу Португалия на финала на Евро 2016….