База Данни Картини

Протеже на Тома Белев оглавява Агенцията по горите?

Шефът на псевдо-природозащитната организация „За да остане природа в България“ Тома Белев се е настървил да пробута свой човек на поста директор на Изпълнителната агенция по горите. Става дума за дясната му ръка Александър Дунчев, който в последно време се старае всячески да привлече вниманието върху себе си.

Както самият Белев, Дунчев също разчита на гръмки лозунги и изказвания. Той е сред най-дейните активисти на коалицията „За да остане природа в България“, за която не веднъж бе доказано, че всъщност не се интересува каква природна ще остане у нас, а колко милиона ще постъпят в сметките им. Маскираният с природозащитни наклонности лобизъм сега има ново лице и това е именно Александър Дунчев. 

За неговото назначение на поста шеф на горите настоява цялата коалиция начело с Тома Белев. Двамата споделят едни и същи възгледи или по-точно Дунчев се стреми да се напасне към настроенията и пропагандата на псевдо-еколозите, а те го моделират по свой образ и го използват за марионетка, която да поставят на изгодна позиция. Това няма да бъде прецедент и ще осигури още по-голямо спокойствие на Зелените с цел прокарване на лобистките и проекти, в които няма и капка загриженост за родната природа.

Към този момент протежето на Белев Дунчев работи за българския филиал на частната швейцарска офшорка WWF, където негов началник е съпругата на главатаря на Зелените – Веселина Кавръкова. Така желаното му назначение на поста доректор на Изпълнителната агенция по горите е с цел Тома Белев и другите екомошеници около него да успеят да сложат ръка над целия горски сектор, където да източват държавни и евро милиони с измислени проекти без дори да имат необходимата научна обосновка или подготовка, пише trud.bg.