Бизнес и Политика

5 начина да спестиш пари по време на отпускарския сезон


В разгара на лятото сме…Сезонът, който предразполага към много положителни емоции и паметни истории, но и много разходи. Причината за това е силното желание за разхлаждащи питиета, уикенди край градските басейни, кратки пътувания до морето или планината, а ако е възможно и за някоя кратка екскурзия в чужбина. За съжаление всички тези удоволствия, рядко са безплатни… Не се притеснявай!  С малко организация, можеш да се насладиш на летните моменти, без да се притесняваш за финансовото си състояние.

Подготвили сме ти няколко съвета как да оптимизираш бюджета си през лятото, така че, да можеш да се радваш на лятото максимално и с минимален бюджет:

Прави своите резервации от рано

Ако оставиш запазването на нощувки за почивката си за последния момент, със сигурност ще платиш повече за нея. Опитай се да планираш от рано, за да можеш да се възползваш от пакетни и промоционални предложения. Опитай се да намериш настаняване с включена закуска – това ще спести още 1 твой разход.

Пътувай с компания

Опитай се да организираш приятелската си компания да пътувате заедно. Когато си разделиш разходите за гориво с приятели, парите, които ще изхарчиш за пътуването ще спаднат значително. Освен това всяко пътуване с компания, винаги е по-весело и интересно!

 Пазарувай всичко наведнъж

Всяко пътуване е придружено с необходимостта на определени стоки. Например храната за вилата, на която отиваш. Ако преди своето пътуване, напазаруваш по списък всичко навед…