България Север

Баба хвърли от прозореца пари и злато на „ловящ измамници полицай“

IMG_0245

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Пореден „шаран“ клъвна на въдицата на телефонните измамници. Този път тяхна жертва стана 74-годишна жена от Габрово, която се раздели с 1 200 лева, златен пръстен и чифт златни обици.

Възрастната габровка обяснила, че на домашния телефон позвънил непознат мъж, който се представил за полицейски служител. „Майорът“ съобщил, че в града били засечени измамници и полицията работи по тяхното залавяне.

„Полицаят“ поискал от жената да съдейства на органите на реда, като предостави наличните си пари и ценности, уверявайки я, че след приключване на акцията, всичко ще й бъде върнато.

Жената се доверила от казаното в телефонната слушалка, опаковала парите и златните си бижута, след което ги хвърлила през прозореца на жилището си.

Измамата е била извършена в сряда. По случая е образувано досъдебно производство.

От Областната дирекция на МВР – Габрово отново напомнят: Полицията не звъни по телефона, за да търси такова съдействие. Получите ли подобно обаждане, бъдете сигурни, че разговаряте с измамници и незабавно затворете телефона. След това се свържете с близките си и се обадете на тел. 112.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730