Спорт

Петев: Играем за честта си срещу Люксембург


Наставникът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев заяви, че се надява на победа срещу Люксембург в първия мач от световните квалификации за Русия 2018. За него успех в срещата би отмил частично срама от представянето на тима по време на турнето в Япония.

„Ясно е ,че и загубите са част от футбола. Надявам се този път да победим, което поне малко да отмие срама, който натрупахме. Основното нещо, когато играеш за националния си отбор, е да даваш максимума от себе си. Националната фланелка е гордост, чест и ние трябва да я защитаваме по най-добрия начин“, категоричен бе Петев.

„Цели в по-дългосрочен план не можем да правим. Най-важен е следващият мач, фокусираме се изцяло върху него. Моята лична надежда е да се представим на ниво и да победим с атакуващ футбол. Вече няма несериозни противници“, добави селекционерът на трикольорите.

Капитанът на „лъвовете“ също се закани на противника преди първия квалификационен двубой.

„Всички осъзнаваме важността на този мач и искаме да стартираме с една хубава победа и да дадем заявка, че ще се борим сериозно в тези квалификации, ако има шанс искаме да идем на Мондиала в Русия“, коментира разпалено той.

„Всички осъзнаваме важността на този мач. Вече няма лесни съперници, видяхте и на Европейското, абсолютно всички отбори играят.

Ще се борим с повече себераздаване, хъс и мотивация, реално погледнато отстъпваме по качества на повечето отбори в групата, на изявените фа…