Спорт

Гол на Ивелин Попов – номер 1 в Русия


Докато Ивелин Попов си е в София за лагера на националния отбор преди старта на световните квалификации, феновете в Русия го обявиха за автор на най-красивия гол през август в руската Висша лига.

Телевизионните зрители гласуваха най-много за българския атакуващ полузащитник на “Спартак” (Москва). 52,6% от близо 40 000 души са дали вота си за него.

Още в 3-ия кръг на първенството Ивелин вдигна високо летвата, отбелязвайки попадение, което вероятно ще спори и за №1 в Русия за цялата година.

Припомняме, че и през 2015 г. негов гол шедьовър във вратата на “Зенит” бе избран за най-красив измежду всички. В 3-ия мач на “Спартак” от настоящия сезон Ивелин си спечели дори сравнения с Марко ван Бастен, напомняйки за легендарния гол на летящия холандец срещу СССР във финала на Евро 1988.

В гостуването на “Рубин” Промес центрира отляво, а Попов – намиращ се леко вдясно от вратата, отигра със скок, нацелвайки топката от въздуха и пращайки я под гредата.

Любопитно е, че в първите 5 кръга в Русия винаги играч на “Спартак” (М) е избиран за автор на най-красивия гол на кръга – Ананидзе (2 пъти), Ещенко, Зе Луиш и Ивелин.