България Север, Спорт

„Палаузово“ вдигна Суперкупата на Габрово

снимка: АНЛ - Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Отборът на „Палаузово“ спечели първата Суперкупа на Габрово по футбол, във формата на Английска неделна лига. Това стана факт след като носителят на Купа Габрово съвсем заслужено победи шампиона от редовния сезон „Копакабана“ с 4:2, в двубой изпълнен с много адреналин и емоции.

Мачът не тръгна никак добре за „палаузовци“, които още в началните минути след рикошет инкасираха автогол. Попадението обаче в тяхната врата сякаш ги мобилизира и още в ответната атака Нено Караджов възстанови равенството – 1:1. Последваха силни минути за „Палаузово“, в които Християн Стоянов взриви публиката с гол и обърна резултата за 2:1. „Копакабана“ се върна в мача с попадение на Минчо Едрев, но Християн Стоянов с елегантен удар покрай вратаря отново изведе своите напред в резултата – 3:2. Така приключи и полувремето.

През втората част двата състава показаха стойностна игра с множество ситуации пред двете врати, на които се насладиха зрителите на спортен комплекс „Трендафила“. Завърналата се от чужбина емблема на „Палаузово“ Пенко Стефанов – Бате Пенко, опъна мрежата зад стража на „Копакабана“ с плътен изстрел, след асистенция на Нено Караджов, носейки поредната купа във витрината на момчетата от южния габровски квартал.

снимка: АНЛ - Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Трофеят беше оценен от феновете на „Палаузово“, които след края на срещата не пропуснаха възможността да поздравят двата състава за мъжката игра и да се снимат със своите любимци, донесли им повода за гордост.

Преди двубоя за Суперкупата на Габрово се проведе и техническата конференция на Английската неделна лига – Габрово, с представителите на всичките петнадесет отбора. Изтеглен бе и жребият за новото първенство.

Още в първия кръг любителите на минифутбола в Габрово ще могат да гледат и едно от дербитата на лигата, между завърналия се ФК „Стеф“ и бронзовите медалисти от изминалия шампионат състав на „2+2“.

Ето и срещите от първия кръг, като началните часове ще бъдат допълнително обявени:

EAGLES – КОПАКАБАНА
CERATIZIT – MАГАЗИНЪТ „КАТРИН“
ПАЛАУЗОВО – ФК ЛЕСТЪР СИТИ
ФК ГИПСОСТРОЙ-08 – ВАС ЕТЪРА
FC FRESH – ПРИЯТЕЛИ
LAZIALE – БОДИ ГРУП-ЕКСПРЕ

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730