База Данни Картини

Гняв срещу Зелените нараства в интернет, хората гневни заради АМ „Струма“!

В интернет пространството се надига нова вълна от недоволство заради опитите на Зелените да осуетят проекта на участъка през Кресненското дефиле, което ще доведе до загуби в милиарди за страната ни. Преди десетина дни предложението на АПИ за пътното съоръжение бе представено официално и сега следва да се подложи на обществено обсъждане, но и преди него псевдоеколозите го взеха на подбив.
 
Според проекта на АПИ в посока от Кресна към Симитли ще се ползва сегашният път еднопосочно, а към Гърция ще се изгради ново трасе. Това обаче се разминава с техните предварителни планове и самият факт, че техният проект бе отхвърлен, ги настройва срещу всеки друг вариант, при който те нямат да получат финансиране.
 
Основният довод на Зелените е, че дефилето става все опасно за животните. С тези свои изказвания те си навлякоха много гняв и обвинения, че само се правят на защитници на природата, а междувременно пречат на държавата да развива икономика и туризъм в районите, които уж защитава. Поредният пример за това е именно саботирането на проекта за „Струма“ и злепоставянето на страната ни пред европейските институции.
 
Някои определят действията на еколозите като „зелени“ лобита, от които те, а не природата извлича дивиденти. Надали някой вярва на бутафорните им искания за защита на пеперудите и гущерите в Кресненското дефиле. „Ако сегашното трасе стане част от магистрала, то ще бъде заградено с огради, а по него ще се изградят проходи за животни, така че убитите животни ще са далеч под санитарния минимум. Еколозите са наясно с това, но имат някаква мръсна игра, за съжаление. Долни манипулатори!”, споделя един от потребителите.
 
„Голям рев срещу това строителство. Явно има интереси, ама не са интересите на животните (убити или неубити) ами интереси за стотици милиони. За животните има огради покрай пътя, а еколозите направиха гуши с писъците си покрай такива проекти. Явно някой се усети да им плаща за свои цели“.
 
„Пишман еколозите въобще не ги е грижа за животните, птичките или тревичките. Тунел за 2 милиарда е много тлъста хапка, откъде накъде ще го заменят за някакъв си път за 250 милиона да речем. Заради такива като чуя вече „еколог“ и настръхвам…“
 
„Абе най-добре да не строим нищо и да се върнем по селата в планините да пасем овце, тогава всички еколози смятам че ще са щастливи“.
 
„Естествено! Да сте видели подобни еколози накъде, където няма интереси за поне няколко стотин милиона?! Няма и да видите!“, гласят и други мнения в интернет“.
 
Всички, които коментират скандални изцепки на Зелените, са единодушни, че те би трябвало да помислят не само за парите, които те ще загубят, ако този проект се реализира, но и за мнгоо по-голямата загуба, която ще претърпи страната ни, ако не се приведе в действие в най-скоро време, пише pik.bg.