Спорт

България полетя, но се приземи бързо срещу Франция


Националният отбор по футбол на България загуби тежко от домакина Франция с 1:4 на „Стад дьо Франс“ в квалификационна среща от група „А“ по пътя към Мондиал 2018.

Михаил Александров даде мечтаното начало за „трикольорите“, реализирайки в 6-ата минута от дузпа, но след това „петлите“ тотално обърнаха развоя на мача с попадения на Гамейро (23′, 59′), Пайе (26′) и Гризман (38′).

90+3′ – Край на мача. Франция победи България с 4:1

77′ – Нова скоростна атака на домакините завършва с удар по земя на Блез Матюиди, който среща страничната греда.

Французите поуспокоиха темпото в последните минути с оглед солидния аванс, който натрупаха.

58′ – Гол за Франция – 4:1! Пайе и Фризман „разсякоха“ отбраната на „трикольорите“, поднесоха толката на Кевин Гамейро, който от непосредствена близост заби топката в мрежата.

57′ – Топовен удар от ждроп на Пол Погба от около 25 метра профучава покрай лявата греда на българския страж, който само изгледа кълбото.

51′ – Французите постепенно затягат обръча пред вратата на Владо Стоянов и все по-лесно и все по-често достигат до наказателното ни поле. Българските футболисти губят топката при най-лекия натиск от страна на възпитаниците на Дешан.

48′ – Добра възможност за домакините в първите минути на второто полувреме. Удар с глава на Кошчелни минава встрани от българската врата. Единствено късм…