Бизнес и Политика

Заформя ли се конфликт на интереси за Тунела Железница?


Заформя ли се конфликт на интереси при някои от кандидатите за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектирането, строителството и надзора на тунела „Железница” на АМ „Струма”, е въпросът който изниква отново на дневен ред.

Общо 17 фирми и сдружения искат да проектират и изграждат двукилометровия тунел, който е част от недостроения лот 3 на магистрала „Струма“, стана ясно преди време.

Индикативната стойност на поръчката е 250 млн. лв. без ДДС. Тя обхваща участък с обща дължина от почти 4,5 км – т.е. и пътната отсечка преди тунела.

Предвидено е строителство на две мостови съоръжения с обща дължина от около 700 м – едното от тях преминава над жп линията София – Кулата и над път I-1 Симитли – Благоевград. Срокът за изпълнение е 1 400 дни.

Проектът се финансира от оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., припомнят още от там.

Наличието на свързаност между отделните участници в една процедура е недопустимо според условията на тръжната процедура и според законовите разпоредби.

Кои на пръв поглед все пак са свързаните лица, след проверка на Факти.бг в Търговския регистър?

„Логистика 21” ЕООД – България е част от Дружество по Закона за задълженията и договорите „БГ Струма – Железница 2020” и „Трансконсулт 22” ООД – България, част от  Дружество по Закона за задълженията и договорите &…