Спорт

Верея и Пирин си спретнаха реми


Отборите на Пирин (Благоевград) и Верея изиграха равностоен двубой и съвсем резонно поделиха точките помежду си след 1:1 в срещата, играна на стадион „Христо Ботев“ от Първа професионална лига на България.

Двата тима си разделиха по едно силно полувреме.

В 41-ата минута обаче Момчил Цветанов откри резултата. Малкия шивач вкара едно от попаденията на месеца, след като с воле от границата на наказателното поле препарира Костов.

В 62-ата минута домакините имаха претенции за наказателен удар, какъвто обаче не бе даден от рефера. Станислав Костов „изяде“ ритник в гърдите в наказателното поле на старозагорци, но това остана незабелязано за представителите на Темида.

Изравняването дойде в 77-ата минута, когато десният бек на „орлетата“ Александър Башлиев използва моментно задрямване на защитниците в пеналта на Верея и с точен изстрел в близкия ъгъл постави на колене Караджов.

До края на сблъсъка положения не липсваха и пред двете врати, но до нови попадения така и не се стигна.

След равенството край Пирин планина, „орлетата“ остават на 9-то място във временното класиране с актив от 13 точки, докато Верея е 11-ти с две точки по-малко от днешния си съперник….