Бизнес и Политика

Компанията „Алкомет“ АД с нови инвестиционни планове

„Алкомет“ АД ще инвестира 36 млн. евро през 2016-2017г. Компанията произвежда алуминиеви валцове и пресови продукти. Тя се намира в град Шумен и е един от водещите производители на Балканския полуостров. 

През тази и другата година, инвестиционната програма ще обхване – валцов, пресов и леярен цех. Очаква се произведената продукция да се увеличи с 36%.

Идеята на тази инвестиция е да се подобри качеството на техническите и технологичните процеси, да има разнообразие в продуктивността и увеличаване на капацитета. Това включва монтирането на преса за специални алуминиеви профили, нов студеновалцов стан за ленти и съпътстващи съоръжения,машина за шлайфане на работни валове, реформа на пет броя пещи във валцовия цех за работа с природен газ и пещ за изкуствено стареене на профили в пресов цех.

С близо 35-годишен опит в областта на цветната металургия „Алкомет“ АД се нарежда сред 100-те най-големи български работодатели, а днес тя е в списъка на 100-те най-добри български компании по приходи от дейността.