Спорт

Везенков помогна на Барса за успех в Ел Класико


Българският национал Александър Везенков беше титуляр при домакинския успех на неговия Барселона над Реал (Мадрид) с 85:75 (20:15; 29:18; 18:20; 18:22) в пореден двубой от редовния сезон на испанското първенство.

Везенков престоя на терена общо 24:06 минути и се отличи с 9 точки, 5 борби и 1 асистенция, които му отредиха коефициент на полезно действие от 9 пункта.

Най-резултатен за каталунците беше Анте Томич с 19 точки, а Стратос Перпероглу и Тарийс Райс добавиха съответно по 18 и 16 точки.

Донтей Дрейпър вкара 13 точки за мадридчани, а Отело Хънтър приключи с 11 точки.

Каталунците поведоха още от първия съдийски сигнал и малко преди края на първата четвърт Барселона имаше аванс от девет точки – 19:10, но в последните 120 секунди последва отпускане в редиците на домакините, а Тейлър, Хънтър и Носиони се възползваха и намалиха пасива на Реал – 15:20.

Везенков и съотборниците му контролираха събитията на терена и през вторите десет минути, като този път използваха максимално шансовете си и на почивката Барса вече имаше двуцифрен аванс – 49:33.

През второто полувреме баскетболистите на „Кралския клуб“ се хвърлиха с всички сили да търсят обрат, но през третата четвърт усилията им не дадоха желания резултат и след 30 минути игра преднината на Барселона бе намалена едва с две точки – 67:53.

В заключителните десет минути на терена се разигра истинска битка за всеки сантиметър от терена. Селекцията на Реал продължи да търси обра…