България Север, Спорт

„Гипсострой 08“ със запомнящи се мачове в Неделната

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

През изминалата седмица се проведоха девет мача от програмата на Английска неделна лига по футбол на Габрово. Най-запомнящите срещи изиграха момчетата от „Гипсострой 08“. Без капитана си Траян Вилхелмов, но с вездесъщия Ганчо Коларов, футболистите на тима измъкнаха точка от „ФК Старо Село 777“ и победиха друг от лидерите, отбора на „Laziale“.

В отложена среща, играна в четвъртък, Добрин Петров даде аванс от два гола за „ФК Старо Село 777“, но със сърцата игра и красиви голове на Радослав Драганов и Ивайло Валентинов „ФК Гипсострой 08“ достигна до равенството. В неделя, в много емоционален мач, с постоянна гонитба в резултата, бе постигната и хубава победа над „Laziale“, с 5:4. Ганчо Коларов този път бе на вратата, показвайки присъщите за него класа и спокойствие, дали сили и увереност на съотборниците му, за да стигнат до победата. Ивайло Валентинов, Станимир Димитров, Тихомир Любенов, Галин Илиев и Радо Драганов бяха точни за победителите.

Във втория мач в четвъртък, „Копакабана“ и „Laziale“ завършиха със зрелищно реми, 3:3. Бисер Стефанов даде аванс от два гола и изпусна дузпа за вицешампионите през първото полувреме, но с голове на Климент Велев, Павел Велчев и автогол на Ивайло Тодоров, „Копакабана“ стигна до обрат, но не удържа преднината и двата тима си поделиха точките.

В неделя, в първата среща за деня, „Боди Груп Експрес“ и „Eagles“, завършиха с равенство, 2:2. Капитанът Станимир Лилов бе точен на два пъти за символичните домакини, а за селекцията на Борил Борисов, точни бяха Станислав Цанков и Виктор Христов.

Магазинът „Катрин“ постигна победа в опашкарското дерби, над „Лестър Сити“, с 5:0. На два пъти се разписа Мирослав Цочев.

Очакваният като дерби мач между „ВАС Етъра“ и „Копакабана“, се превърна в монолог на Христо Минчев – Джими. Той отбеляза четири гола за „макароните“, постигнали убедителна победа с 6:2.

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

В другото дерби от кръга, „ФК Стеф“ надигра „Палаузово“/Интерпауър/, с 4:2. Над всички бе обичайният заподозрян Иван Лесев, отчел се с хеттрик за селекцията на Павлин Колев.

Тимът на „Приятели“ продължава възходящата си линия и стигна до нови три точки. С голове на Павел Лолев, Георги Маврев и Стефан Стефанов, с 3:2 бе победен  „Идеал Стандарт Видима“.

В последната среща от кръга, очаквана с интерес, заради емоционалния си заряд, „ФК Старо Село 777“ победи „FC Fresh“, с 6:1. Добрин Петров бе неудържим в състава на Кирил Каменополски и наниза цели пет гола в мача. Последното попадение бе на Даниел Дочев.

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Наградите си за най-бърз и най-красив гол на предходния кръг получиха Станимир Лилов от „Боди Груп Експрес“ и Ивайло Валентинов от „Гипсострой 08“. Единият ще пие ракия в Булгаверна Старо Село, а другият ще яде вкусна пица в пицария Fresh.

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

През следващата седмица отново предстои много минифутбол на спортен комплекс Трендафила. В четвъртък ще се изиграят две отложени срещи, а в неделя е поредният кръг от АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730