Бизнес и Политика

Първа в света Кредисимо пуска чатбот услуга за онлайн кредити


Българската ФинТек /FinTech/ компания Кредисимо е първата в света, която пусна чатбот услуга в сферата на „бързите кредити“. През последните седмици, подобни услуги в близки сфери, пуснаха световни лидери във финансовия сектор като Bank of America и MasterCard

Българската ФинТек /FinTech/ компания Кредисимо е първата в света, която пусна, публична бета версия на автоматизирана чатбот услуга за отпускане на онлайн кредити. Чатботът позволява целият процес по избор на продукт и кандидатстване и одобрение за заем от Кредисимо да се случва изцяло през чат канала на Facebook – Messenger.

Сходни инструменти до момента се използват от световни гиганти като Facebook, Microsoft MasterCard, Bank of America и някои финансови стартъпи. Услугата вече е налична за българските потребители, които могат да заявят бърз кредит под формата на разговор през чат приложение.

Предимствата на чатбота

Услугата на основата на чатбот е поредното удобство, основано на техническа иновация, което Кредисимо предоставя на своите потребители. Чатбот платформите използват софтуер на принципа на изкуствения интелект. Разликата с другите типове автоматизирани услуги е, че има гъвкавостта и лекотата на разговор с реален човек, което подобрява значително потребителското изживяване и създава комфортна среда.

Благодарение на новата услуга, Кредисимо вече може да провежда автоматизирани диалози с клиентите си, които да водят до конкретни действия, да ги превеждат стъпка по стъпка през…