Бизнес и Политика

Какво търсихме в Google през 2016г?

Годината е към края си и е време за равносметки. 2016г. беше наситена откъм новости и изненади за света и не е учудващо, че част от най-обсъжданите теми през годината се осоваха в ТОП 10 в списъка на Google за най-търсени неща през 2016г.

Номер едно в класацията е бързо набралата популярност игра “Pokemon GO”, като пикът на търсене е през юли, когато играта официално беше пусната за ползване от потребителите.

На второ място се нарежда търсенето на “iPhone 7”, след като през септември Apple пусна новия си телефон за продажба.

Различни значими събития по света също отбелязаха висок интерес в Google, като 3-то място заема търсенето на „Доналд Тръмп“, който бе избран за 45-тия президент на САЩ. Цялостните избори в САЩ, тероризма и Brexit обаче, не попадат в челната десятка.

Четвърто място заема световноизвестния музикант Принс, който почина на 21-ви април тази година. В ТОП 10 търсения в Google попада още едно знаменито музикално име, а именно това на поп певеца Дейвид Бауи, който също почина през тази година.

В класацията за „Световни новини“ най-голямо търсене е имало за президентските избори в САЩ. Най-търсената жива личност за 2016г. очаквано в Доналд Тръмп, а Хилари Клинтън се нарежда на второ място. Най-популярният израз за годината е „президентски избори“.

В ТОП 10 се нареждат и два филма, категоризирани като абсолючни хитове на 2016г. – „Дедпул“ и „Отряд самоубийци“, които се класират съответно на седмо и десето място в списъка.

Вижте целия списък за ТОП 10 най-търсени неща в Google през 2016г.:

1. Pokemon GO

2. iPhone7

3. Доналд Тръмп

4. Принс

5. Powerball

6. Дейвид Бауи

7. „Дедпул“

8. Олимпийските игри

9. Slither.io

10. „Отряд самоубийци“