Спорт

Саразен изненада фаворитите в Алта Бадия


Сиприен Саразен от Франция изненадващо триумфира в нощния паралелен гигантски слалом в Алта Бадия (Италия).

22-годишният френски скиор записа първата победа в кариерата си за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като бе по-бърз с 10 стотни от секундата пред олимпийския шампион в гигантския слалом от Ванкувър 2010 Карло Янка (Швейцария).

Представянето на Саразен бе още по-впечатляващо като се има предвид факта, че в още в началото на решителното спускане той изпусна щеката си.

Миналогодишият победител Киетил Янсруд (Норвегия) финишира трети след успеха си в малкия финал с 23 стотни аванс пред сънародника си Лейф Кристиан Хауген.

Янсруд все пак спечели първия „Зюд Тирол Трофи“ като краен победител от четирите старта за Световната купа във Вал Гардена и Алта Бадия през последните четири дни.

Носителят на големия Кристален глобус за последните пет сезона Марсел Хиршер (Австрия) за втора поредна година отпадна още в първия кръг на 1/16-финалите на надпреварата, след като беше победен с 6 стотни от секундата в двата манша от французина Стийв Мисилие. Той завърши 18-и в крайното класиране. В генералното класиране за Световната купа води Хиршер с 553 точки, пред Янсруд с 382 точки и Алекси Пентюро (Франция) с 313 точки….