Бизнес и Политика

В какво да вложим парите си през 2017г.

2017г. ще бъде година на промени, прогнозират експертите. Прогнозите са за ръст в икономиката в световен план. Финансовият министър Владислав Горанов, смята че ръста в страната леко ще се забави, но процентът на забавяне няма да бъде много голям.

Ако сте решили да инвестирате, ето няколко идеи в какво.

1. Имоти
Имотите винаги са добра инвестиция. Очаква се 2017 да бъде ключова за пазара на бизнес имоти, търговски центрове и офис сгради. Важен фактор, както винаги, ще бъде града, в който се разполага сградата.

2. Електромобил
Това е един алтернативен вариант за инвестиция.
Норвегия и Холандия обявиха, че до 2025г. всички автомобили в страните ще бъдат електрически. В същия месец американската марка Tesla получи 400 000 предварителни поръчки за първия си електромобил. Индексът на NASDAQ Clean Edge Green Energy следва представянето на няколко компании, произвеждащи „зелена енергия”, а акциите на Tesla са 9%.

3.  Forex
Нестабилното ниво на международния валутен пазар, предполага че в един момент ще се появи добра възможност за покупка или продажба на валутен курс.

4.  Акции
Господин Уорън Бъфет, който е един от най-големите инвеститори и един от най-богатите хора в света казва, че първото правило за инвестицията в акции е никога да не инвестирате в бизнес, от който не разбирате. Ако не можете да опишете дейността на компанията, в която искате да вложите, с едно изречение, по-добре помислете за друг вариант.

5. Семеен бизнес
Отново Уорън Бъфет, казва че предпочита да влага парите си в покупка на семеен бизнес, защото е сигурен, че ще успее. Обикновено семейния бизнес фукнционира  успешно десетилетия преди да бъде продаден и гарантира, че продуктът ще има лично отношение на пазара.

Ако все още не сте добре запознати с инвестициите е добре да се посъветвате с експерти или литература, преди да влезете в света на инвестирането. Това ще Ви предпази от загуби и със сигурност ще научите полезни неща, които многократно ще умножат печалбите Ви.