Бизнес и Политика

Samsung започва 2017г. с по-евтини и по-качествени смартфони

След провала на последния продукт на SamsungSamsung Galaxy Note 7, от компанията решиха да зарадват феновете на марката с нови, по-евтини модели на серията „А“. След провала на последния продукт на южнокорейския технологичен гигант, от компанията не искаха да избързват с пускането на нов продукт, ето защо той идва едва сега – след началото на новата година.

Samsung Galaxy A3, A5 и А7 ще бъдат пуснати на пазара по-късно този месец, а от компанията коментират, че са опитали да задоволят всички нужди на потенциалния потребител от към цена и качество. По начало смартфоните ще бъдат пуснати на руския пазар, а по-късно ще се разпространят по останалите пазари.

Трите смартфона ще се различават основно в размера си, като А3 ще бъде с 4,7 инчов диспей, А5 – с 5,2 инчов дисплей, а А7 ще разполага с 5,7 инчов дисплей.

Като извинение към потребителите, Samsung пренася голяма част от функциите на S серията в новата А серия. Тя ще разполага с пръстовия отпечатък на S серията и с качествената й камера, като при новата A серия, камерата ще бъде 16 MP.

Трите смартфона ще бъдат прахо и водоустойчиви, а единственият им минус е, че ще бъдат с по-малка оперативна памет от S серията на марката. Максимумът ще бъде 32 GB, без възможност за поставяне на SD карта.

Цените за смартфоните все още не са обявени, но се очаква да бъдат много по-евтини от S серията на Samsung. По традиция смартфоните от А серията започват от 400 долара, докато тези от S серията стартират от 800 долара, което обнадеждава потребителите, че ще могат да получат качествен смартфон на достъпна цена.