Бизнес и Политика

Висок интерес за работа в Тракия икономическа зона


На 24 януари в Ловеч над 150 души се срещнаха с работодатели от „Тракия икономическа зона“. Срещата бе първата от стратегическата инициатива „Информационни дни на кариерата“ за привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона /ТИЗ/ в района на Пловдив.

Огромният интерес към събитието ясно показа, че българинът е готов за трудова миграция, отчетоха организаторите от JobTiger. Инициативата е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация „Тръст за социална алтернатива“.

Представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица и Биомашиностроене презентираха свободните си позиции и изискванията към тях. Компаниите търсят работници с образование от основно до висше. След представянето всеки от кандидатите можеше да се срещне с работодателите, да остави автобиография или да проведе предварително интервю.

Стоян, който е инженер-конструктор, бе довел на събитието съпругата и сина си. „Ние бихме се преместили в Пловдив, не просто заради по-добрите възможности, но и за да дадем по-добър шанс на децата си“, сподели съпругата на Стоян.

„Харесаха ми работодателите. Аз на този етап не мога да направя стъпката по лични причини, но ще продължа да мисля. В Ловеч няма работа, голяма част от хората разчитат на пари, изпращани от роднините в чужбина“, сподели Асен, безр…