Спорт

Падението на Ливърпул през 2017-а продължава


Ливърпул отпадна от Купата на Лигата след домакинска загуба с 0:1 от Саутхямптън в реванша между двата тима от 1/2-финалната фаза на надпреварата. „Светците“ победиха и в първата среща с 1:0 и с общ резултат от 2:0 продължават напред.

Възпитаниците на Юрген Клоп за пореден път през 2017-а бяха далеч от познатата си силна игра и въпреки че доминираха през по-голямата част от двубоя на „Анфийлд“, не успяха да се поздравят с успех. „Мърсисайдци“ натискаха своя опонент, който също имаше своите шансове на контраатаки. В самия край на срещата домакините, изнесли се да търсят задължително попадение, бяха хванати неподготвени в отбрана от Шей Лонг, който отбеляза на Саутхямптън.

Така Саутхямптън ще играе първия си финал в този турнир от 1979-а насам. Другият финалист ще бъде излъчен днес между отборите на Хъл Сити и Манчестър Юнайтед.

Проблемите пред Ливърпул пък се задълбочават. Отборът има едва една победа в седемте си срещи през тази календарна година и тя е срещу четвъртодивизионния Плимут Аргайл.