Бизнес и Политика

През април ще започне строежът на 4 нови метростанции

Строителството на четирите нови метростанции от третия лъч на метрото в София, ще започне през април. Третият лъч е предвиден да свързва „Овча купел” и „Красно село”. Всички 12 станции на лъча ще бъдат готови към края на 2019г.

Две от станциите ще бъдат с трасе от 1.4 км и ще струват около 95.1 млн. лв. Строежът на двете станции ще бъде осъществен от обединение „Горна баня”. Другите две станции ще бъдат построени от „Метробилд Запад” на цена от 80.9 млн. лв и трасе от 2.3 км.

Четирите метростанции ще бъдат на бул.Монтевидео, бул. Линкълн, кв. Овча купел” и на Околовръстен път. Един от изходите на станция „Околовръстен път” ще бъде откъм кв.горна баня. Там ще бъде построена и малка жп гара, на която да спират влаковете от линията София-Перник. Така ще се даде „топла връзка” с Центъра на пътуващите от Перник.

Преди няколко седмици започна и изграждането на станцията при бул. Владимир Вазов. Копаенето на тунелите по тази станция ще започнат през март. Към средата на април ще бъде възстановено движението по бул. Патриарх Евтимий, което беше спряно заради строителството на метростанция. Малко след това ще бъде напълно възстановено и движението по бул. Гоце Делчев.