Бизнес и Политика

Споделените работни места помагат за развитието на бизнеса

Споделените работни пространства будят все повече интерес в компаниите. Най-големият плюс на коуъркингът е това, че има възможност за изграждане на общност. Освен това, цената на офиса е много по-ниска.

Напоследък споделените работни пространства са предпочитани не само от стартъпите.
Много компании, които вече са се утвърдили на пазара и се занимават от години в своята сфера, но имат малки екипи, също се насочват към споделеното офис пространство.

„Изграждането на общност и ползването на услугите, вървящи с тази общност и са важни за развитието на бизнеса – това е най-голямата сила на коуъркинга.”, казва Методи Терзиев от COO betahaus – споделено офис пространство.

Фирмите с малък екип нямат достъп до финансови, застрахователни, спортни и медицински услуги, защото те са предназначени за големи фирми, с над 200 служители. За екип от 10 човека, цената би била непосилна.
„Споделеният офис предоставя възможност на екипите да се възползват от тези услуги.”

Все повече споделени работни пространства се създават в страната. Само в столицата коуркингите са над 10. Преди само 2 години споделеното пространство беше новост и само два такива офиса фукнционираха в цялата страна.