В обектива

Гръцките фермери не се разбраха с правителството


Преговорите между правителството и представители на протестиращите фермери, които са блокирали пътни възли в продължение на три седмици, не успяха да стигнат до компромис в петък, с което предизвикаха синдикалистите да засилят по-нататъшните действия, съобщи „Български новини“.

Министърът на земеделието Вангелос Апостолу водеше правителствена делегация, която проведе над тричасови разговори с активисти, представляващи земеделски производители от цялата страна.

„Нищо положително не излезе от дискусията“, каза Вангелис Бутас, високопоставен член на Националния координационен комитет на земеделските производители.

Той призова „всички гърци“, за да се присъединят към протеста от земеделските производители в центъра на Атина във вторник и каза ,че пътните блокади ще продължат. Очаква се гръцките фермери да блокират пътища и гранични пунктове във вторник – 14 февруари.

Премиерът Огнян Герджиков ще посети днес, 11 февруари, ГКПП – Кулата, за да се запознае на място с работата на екипите, тяхната натовареност и организацията на пункта. Заедно с министрите на вътрешните работи Пламен Узунов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев той ще посети и Съвместния контактен център, в който работят смесени българо-гръцки екипи.