В обектива

Туристическата индустрия в Тайван като основен икономически двигател


Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството ще положи максимални усилия, за да насърчи туристическата индустрия в страната, основавайки се на тристранен план за постигане на тази цел и на превръщането на Тайван в една от водещите туристически дестинации в Азия.

„Местната туристическа индустрия е на път да се превърне в един от основните икономически двигатели на страната“, каза Цай, позовавайки се на рекордните за Тайван стойности за пристигнали чуждестранни посетители, а именно 10.69 милиона през миналата година.

Цай Ин-уен направи този коментар по време на церемонията по награждаване на Туристическия фестивал в столицата, организиран от Бюрото по туризъм към Министерство на транспорта и съобщенията. Наградите са за организации и лица, допринесли за развитието на тайванската туристическа индустрия.

По време на церемонията Цай разкри повече подробности около т.нар. тристранен план на правителството.

Първо, ресурсите в публичния сектор ще бъдат разпределени между Северен, Южен, Източен и Западен Тайван, за да се осигури балансирано развитие на всеки регион. „Това ще даде възможност на централната и местната власт да си сътрудничат по-ефективно при използването на тези ресурси“, каза президентът.

Второ, правителството ще наблегне на политиките в тази сфера, за отговори по-добре на нуждите на националната туристическа индустрия.

И на трето място, важни ресурси като разнообразните кухни, култури и живописни места на…