В обектива

Ф-15 вдигнати по тревога! Прихванаха самолет, летящ над Тръмп


Два изтребителя Ф-15 на американските военновъздушни сили бяха вдигнати по тревога от базата „Хомстед“ във Флорида, САЩ, съобщи „Фокс нюз“.

Причина за това е бил самолет, летящ над резиденцията на президента Доналд Тръмп в Палм Бийч. Той не отговорил на опитите на диспечерите да се свържат с него.

Изтребителите са прелетели със свръхзвукова скорост, което е предизвикало тревога сред местното население. В крайна сметка пилотите на бойните изтребилите успели да установят контакт със загадъчния самолет.

От Северноамериканското военновъздушно-космическо командване не разкриха повече подробности за случая.

В изявление бе посочено само, че „целта на прихващането е била да принуди неидентифицирания самолет да се свърже с диспечерските кули и да последва техните инструкции за безопасно кацане“.

По-рано днес по кортежа на американския държавен глава във Флорида бе хвърлен камък. Той е ударил един от автомобилите, но не и президентския брониран Cadillac. Силите за сигурност водят разследване.

Доналд Тръмп поляризира американското общество. След избирането му за президент на страната в редица градове имаше протести….