В обектива

Подцених „вълната от имигранти“ от България и Румъния


Бившият лидер на Партията за независимост Найджъл Фараж коментира последните данни на националната статистика за имиграцията по популярното лондонско ток-шоу радио LBC. Статистиката показва, че за последната година на Острова са пристигнали рекорден брой от 74 000 българи и румънци.

Трябва да се извиня веднага, защото през 2014-а година, когато отворихме вратите си за Румъния и България, смятах, че годишно ще идват по 50 000. Тогава бях оплют и осмян, а един виден политически коментатор дори заяви, че фантазирам, заяви Фарадж по LBC. Бившият лидер на ЮКИП се извини пряко в ефир на британците за погрешната му прогноза, като изтъкна, че за последната година е сбъркал с почти 50 процента.

Запитан дали не е необходимо правителството рязко да затегне имиграцията от страните от ЕС, поради опасността от опити на имигранти от България и Румъния да търсят британско гражданство по време на преговорите за Брекзит, Фараж отговори, че точно сега е времето за правителството да удари „рязка спирачка“ на фона на масовия поток от страни като България, Румъния и Гърция….