В обектива

Над 3500 нападения срещу бежанци в Германия


Над 3500 нападения срещу бежанци, мигранти и центрове за настаняване на бежанци са регистрирани в Германия за изминалата 2016 година, съобщи „Ал Джазира“, позовавайки се на информация на вътрешното министерство.

Това прави средно по около 10 нападения дневно, посочва изданието. При атаките са били ранени най-малко 560 души, сред които и 43 деца. През последните месеци се увеличи напрежението в Германия, където зачестиха нападенията срещу бежанците.

Политиката на канцлера Ангела Меркел на отворени врати бе подложена на остра критика. Вследствие на нея падна и подкрепата към Християндемократическия съюз на Меркел.

Парламентарните избори в Германия ще се проведат през месец септември тази есен. Последните сондажи показват, че разликата между Християндемократическия съюз и Германската социалдемократическа партия е малка.

Проучване на „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ от последните дни показа, че подкрепата към „Алтернатива за Германия“ е паднала с няколко процента през последните месеци. Изданието посочва, че една от причините за отдръпването на германците от партията е изказване на Бьорн Хьоке. Бившият вече член на движението определи паметника на Холокоста в Берлин като „паметник на срама“….