В обектива

Правосъдният министър на САЩ имал контакти с руския посланик


Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс два пъти е разговарял с руския посланик по време на президентската кампания, написа „Вашингтон поуст“.

Източници от правосъдното ведомство разкриха, че Сешънс се е срещнал два пъти със Сергей Кисляк. Един път през септември 2016 г., когато властите разследваха руската намеса в изборите, и веднъж през лятото на същата година.

Говорител на правосъдния министър призна, че такива срещи е имало, но те по никакъв начин не са били свързани с предизборната кампания в Щатите.

В изявление на Джеф Сешънс се казва: „Никога не съм се срещал с руски официални лица, за да обсъждам въпроси, свързани с кампанията. Това е лъжа“.

Американските издания посочват, че главният прокурор на страната не е разкрил пред Сената за срещите си с посланика, когато е бил запитан на изслушването за утвърждаване на номинацията и е бил под клетва.

Бившият сенатор на Алабама бе един от най-близките до Тръмп хора по време на цялата кампания. Републиканецът спечели изборите, побеждавайки кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.

Доналд Тръмп и екипът му многократно бяха обвинявани по време на кампанията и след нея, че имат връзки с Русия. Президентът заяви, че не поддържа контакти с руски представители, добавяйки, че няма нищо лошо между Вашингтон и Москва да има добри отношения….