В обектива

Турция атакува бойци, подкрепяни от САЩ


Турската армия атакува села, които са под контрола на подкрепяна от САЩ милиция, съобщи „Ройтерс“. Операцията е част от офанзивата „Ефратски щит“.

Все още няма официален коментар от турските въоръжени сили, които предприеха офанзивата, за да прочистят регионите близо до своята граница от присъствието на „Ислямска държава“ и сирийските кюрди.

Турските военнослужещи са атакували села, намиращи се близо до град Манбидж в северната част на Сирия, посочва изданието.

Бойците, подкрепяни от американските сили, обявиха, че е имало ожесточени сблъсъци и артилерийски обстрел от страна на турците.

През последните месеци се увеличи търкането по оста Анкара – Вашингтон. Турция обвини американците, че подкрепят сирийските кюрди, и призова новата администрация да не повтаря грешките на Барак Обама.

Вчера турските въоръжени сили обявиха, че в Сирия са били разположени елитни командоси от военноморските сили на страната.

Елитните войници са част от специалните звена на военноморските сили, и могат да действат при наземни, въздушни и морски мисии и условия. Турските сили продължават сраженията с няколко групировки….