В обектива

Асад: Първо да приключа с екстремистите


Бъдещето на Сирия ще се реши чак след като „приключим с екстремистите“ и постигнем национално помирение, заяви президентът Башар Асад в беседа със западни журналисти днес, в навечерието на нов кръг преговори, предаде ДПА.

Сирийският президент каза, че е още рано да говори за визията си за бъдещето на Сирия, където тази седмица приключва шестата и започва седмата година от началото на войната.

„Би било лукс да говорим за политика сега, когато има опасност да бъдем убити след няколко минути, когато има терористични атаки“, каза той пред група западни журналисти, съобщи официалната агенция САНА.

„Така че сега приоритетът е да приключим с екстремистите. Политическото помирение в отделните региони е друг приоритет“, допълни той. „Щом свършим тези две неща, можем да обсъждаме каквото пожелаете“.

Нов кръг преговори за политическо уреждане на конфликта трябва да започне утре в казахстанската столица Астана под егидата на Русия и Турция, а организираните от ООН преговори трябва да бъдат подновени на 23 март в Женева….