Спорт

Десет от Бешикташ довършиха Олимпиакос


Отборът на Бешикташ си осигури място на 1/4-финалите в Лига Европа, след като се представи много силно и прегази с 4:1 на своя земя гостуващия тим на Олимпиакос.

Още по-впечатляващо е, че домакините играха с човек по-малко в края на първото и цялото второ полувреме, след като Венсан Абубакар си изкара червен картон в 39-ата минута.

Последният откри резултата в 10-ата минута, а два гола за „черните орли“ вкара Райън Бабел в 22-ата и 75-ата минута. Четвъртото попадение пък бе дело на Дженк Тосун в 84-ата минута. За гостите вкара Тарик Елюнуси в 31-ата минута, но това бе крайно недостатъчно и гръцкият колос напуска турнира след общ резултат от двата мача 2:5.

В друг любопитен двубой от вечерта Генк елиминира сънародниците си от Гент и за първи път в историята си се класира за 1/4-финал във втория по сила клубен турнир.

След успеха с 5:2 като гост миналата седмица, белгийският тим завърши 1:1 в реванша на собствен терен и вече чака утрешния жребий. Гола за домакините вкара Тимъти Кастане в 20-ата минута, а Луис Верстрате изравни в 84-ата.

Селта също прескочи уверено в следващата фаза на надпреварата. Това стана факт, след като испанците надиграха с 2:0 като гост на Краснодар.

Уго Майо (52) и Яго Аспас (80) подпечатаха билетите на галиския тим за най-добрите осем при общ резултат в схватката 4:1.

Така тимът на Едуардо Берицо остава и единственият испански представител в надпреварата….