В обектива

Премиерът на Крим: Путин – президент завинаги


Подкрепяният от Русия премиер на Крим заяви, че Владимир Путин трябва да стане доживотен президент на Русия. По думите на Сергей Аксьонов СССР никога е нямало да се разпадне, ако Владимир Владимирович е бил начело му по онова време, предаде ТАСС.

Аксьонов направи изказването си в деня, в който се отбелязва третата годишнина от анексията на Крим към Русия. Премиерът на Крим заяви още, че Кремъл се нуждае от постоянно силно лидерство, за да се бори срещу множество външни заплахи.

„Ако нашият президент Владимир Владимирович Путин отговаряше за тези неща, когато СССР съществуваше, то съюзът нямаше да се разпадне“, каза Аксьонов. Преди броени дни той каза, че Русия има нужда от монархически стил на управление.

„Владимир Владимирович трябва да бъде президент за цял живот“, допълни Аксьонов пред руската телевизия Россия 24.

На 18 март 2014 г. Путин направи обръщение пред Федералното събрание (руския парламент), в което уведоми депутатите за предложенията на парламентите на Крим и Севастопол за присъединяване на полуострова към Федерацията.

После премиерът на Крим Аксьонов, председателят на парламента на Крим Владимир Константинов и кметът на Севастопол Алексей Чалий подписаха договор за образуване на нов субект в състава на Руската федерация. Церемонията по анексията се състоя в Кремъл. Преди нея на референдум в Крим мнозинството от избирателите се произнесоха за присъединяване към Русия, припомня ТАСС….