В обектива

ФБР разследва руска намеса в изборите


Председателят на комисията по разузнаването към Камарата на представителите в американския Конгрес Девин Нунес категорично отрече централата на предизборния щаб на Доналд Тръмп в Ню Йорк – да е била подслушвана. Той обаче допусна възможността Тръмп да е бил обект на други видове наблюдение, предаде .“Фокс нюз“

Искам ясно да заявя: знаем, че „Тръмп тауър“ не е била подслушвана. Възможно е обаче президентът Тръмп и сътрудниците му да са били обект на друг вид наблюдения, каза Нунес на изслушване в комисията за евентуална намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Нунес отбеляза, че множество бивши и настоящи висши американски представители са изнасяли потенциално секретна информация и ръководената от него комисия възнамерява да установи кои са те и да ги изправи пред съда.

Конгресменът републиканец от Калифорния изрази надежда в резултат на изслушването пред комисията да бъде изготвен „окончателен доклад“ за евентуалната руска намеса в президентските избори, посочва Си Ен Ен.

Пред комисията директорът на ФБР Джеймс Коми потвърди, че бюрото разследва възможни връзки и съгласуване между Русия и сътрудници на президента Тръмп в рамките на по-широко разследване за руска намеса в американските избори.

Коми отбеляза, че ФБР обичайно не коментира разследвания, които са в ход, но е упълномощен да го направи заради извънредно големия обществен интерес. „Тази работа е много сложна и няма как да ви кажа, кога ще приключи“, доба…